Меню
Меню
Най-мразената и същевременно най-обичаната марка

19.02.2021 17:23:25

Най-мразената и същевременно най-обичаната марка

           


                С тази статия в блога си знаем, че ще разбуним духовете, но също така знаем, че каквото и да правите или да не правите няма как да се харесате на всички. Действието или бездействието Ви ще радва някои, а други ще го сметнат за обидно, за непристойно, за глупаво или просто ще си хейтят без нужда от обосновка. Работата е там, че дори да дадете пари за благотворителност все ще се намери някой да Ви посочи с пръст и да каже това е PR ход, и да се усъмни в чистотата на намеренията Ви. С бранда на Apple нещата са доста специфични, но дали сте им фен или не, при всички положения сте чували за тях и вече имате изградено мнение. Днес ще се постараем да внесем малко яснота относно най-харесваният и същевременно най-ненавижданият бранд в света.











                На първо място философията

                Think different! Станал емблематичен слогана им до голяма степен определя насоката на бизнеса. Още с един от първите им компютри наречен Лиса на името на дъщерята на основателя на Apple, Стив Джобс е първият с графична среда, която бележи начало на революция в дизайна. Но отново тe са и най-големият агресор относно разнообразието. Apple смята, че по-добре от Вас знае какво на Вас ви трябва и за ужас на много, успява да го достави. От последната версия на мобилната им операционна система вече имате право на приставки и леко да разчупите визията на основният екран в iPhone-a си. За разлика от конкурентитe, които предлагат персонализиране на устройството до неузнаваемост и дори отвъд нуждите Ви, дълго време единственото, което можеше да направите с основния екран на iPhone-a си бе да размените местата на иконките на приложенията си.  Това е така, за да Ви предпазят от собствените Ви решения, които биха повлияли негативно върху изживяването при работа с устройството. Това важи с пълна сила за цялата им гама продукти. Ако пък сте фен и притежавате повече от едно устройство с бранда, може би вече сте забелязали колко добре се разбират помежду си те. Това разбира се се прави с цел да Ви задържат в тяхната екосистема и ако евентуално се двоумите за следващото си устройство везните да наклонят на това да изберете отново Apple.




 







                Цената преди всичко

                За много хора по света избора относно каквото и да е се свежда главно до крайната цена, на която ще трябва да закупят нещото. Това им решение само по себе си ги прави практични, но освен това дава да се разбере, че живеят според мяра. Тези хора не са в таргета на бранда. В 21 век съвсем спокойно можем да кажем, че човек получава това, за което е платил. Този детайл носи в себе си всички позитиви и негативи от вземането на подобно решение. Apple продуктите са известни на първо място със своята цена. Това е така само защото цената е първото, което вижда човек. Истината е, че Apple е по-скоро марка за успелите в живота хора, за професионалистите, за фанатиците на тема дизайн или просто за хората, които искат да се впишат по-лесно в обществото, изтъквайки висок статус.

Абонамент за Apple Music би Ви струвал 9.99$ месечно, стойката за последният им монитор струва 999$, 4 броя колелца за настолният ви компютър биха ви стрували 699$, All-In-One компютъра им стига до 10 000$, a най-назобаният им настолен компютър би Ви струвал 53 799$. Безспорно това са колосални цифри за средностатистическият потребител, но за професионалист това би било чисто и просто обоснован разход.

С купуване на нещо с марката Apple, Вие всъщност плащате няколко неща едновременно. На първо място това са усилията и технологиите вложени в разработката и създаването на въпросната електроника, която придобивате. Второто, което плащате е за безупречната поддръжка, която ако се окаже, че е дефектна и проблема е производствен без да го поправят, директно Ви заменят продукта с нов. Третото, за което плащате е престижа и разпознаваемостта на бранда. Дори сляпа златна рибка би разпознала новият Ви iPhone и би Ви завидяла.












 

                Фанатици на тема дизайн

                Още с първият си All-In-One компютър Apple силно се разграничават от конкуренцията и всичко познато до момента на пазара. Целта им да следват слогана си и да са различни във всяко отношение се спазва стриктно. Резултатите не закъсняват. Apple прави фурор с всяко ново устройство на пазара с тяхната марка. Настолните компютри са едва началото на подема на империята. След тях се появява хитовият Macbook, който макар и пластмасов със своето гланцирано покритие, изящни форми и тънко за тогавашните стандарти шаси изглежда класи над останалите. Следващите модели са изцяло алуминиеви, още по-бързи, още по-престижни и още по-желани. Оказва се, че това са едва първите козове, които вадят от ръкава си и скоро на бял свят се появява iPod. Той е иновация сред музикалните плейъри като предлага невиждани до сега капацитети събиращи цялата ви музикална колекция, страхотен звук, уникален дизайн и не на последно място невероятно лесен контрол за управление. Не е учудващо, че общата бройка продадени устройства iPod до момента е надхвърлила 2 милиарда. Следват iPad и iPhone, две на пръв поглед различни устройства, които обаче споделят изключително много общи черти. Те са съвременни, те разчупват всички стереотипи, те премахват нуждата от физическа клавиатура, те са абсурдно тънки, включват в себе си iPod, те са мулти-тъч и реагират при команди с до 3 пръста едновременно (в настоящите модели екрана разпознава до 10 пръста едновременно). До момента продажбите на iPhone са стигнали над 2,2 милиарда бройки, a значително по-нишовият iPad е с над 360 милиона бройки продадени в цял свят. Появява се второ поколение All-In-One компютър с името iMac, който е огромен но тънък, мощен но тих, гланциран, много лъскав и много желан. Истината е, че дизайна е в основата на всяко тяхно устройство. Ако повечето марки създават технологично електрониката и накрая я обличат в дизайн подходящ за съдържанието, то Apple правят точно обратното – създават дизайн, който впечатлява и посредством скъпоплатена инженерна мисъл намират начин да вкарат цялата електроника във вече изваяното шаси.




 








                Фанатици на тема сигурност

                Всеизвестен е факта, че заради начина по който се изпълняват командите в UNIX среда, реално Apple устройствата нямат нужда от антивирусна програма. Да, прочетохте това правилно. Напук на 100-те антивирусни за Windows, никое Apple устройство няма нужда от допълнителна програма да го пази от атаки.

През 2016 година ФБР вкарва в съда Apple, като искат от тях да им предоставят способ/ключ, за да отключат iPhone притежаван от доказан вече атентатор. ФБР настоява да получи достъп, за да могат да проследят всичко от навиците на терориста, през приложенията, които е ползвал, през каналите за комуникация и накрая стигнат до абонатите в телефонната му книга. Като дори се говори за предотвратяване на следващи атентати. Обосновката в съда е желязна. Apple обаче казват не. И не, защото не искат да съдействат, а защото предоставяне на такъв ключ би означавало край на личните данни на всеки един техен потребител, а това е цена, която не са готови да платят. Предоставяне на подобен ключ би дало на ФБР възможността да проследяват и дори управляват iPhone от разстояние. Въпреки дългото дело, въпреки разнопосочните настроения на клиентите им и гражданите на САЩ, въпреки всички сочещи пръсти, Apple не скланят на сделка, и така, и не отключват въпросният iPhone.  

Интересен детайл е, че от години насам ежегодно се провежда Епъл хак маратон, който събира на едно място стотици и дори хиляди инженери и хакери, на които е обещана тлъста сума от 100 000$ при преодоляване на защитата на тяхно устройство. Може да се каже, че никоя друга клиентско-ориентирана компания в света не отделя толкова колосален ресурс за сигурността. Пример е вече повишената награда от 1 милион щатски долара, която е в сила и в момента, и би я получил всеки, който успее да хакне тяхно устройство.

 











                Фанатици на тема интуитивност         
     
                Едно от най-лесните устройства, на които може да работите е Apple устройство. Вече наложените за стандарт приплъзвания от крайно положение навътре с пръст по екрана са тяхна иновация. Плъзването на два пръста по тъчпада на Macbook-a Ви според посоката, в която ги движите ви връща назад, напред, нагоре и надолу в страницата или менюто, в което се намирате в момента. Плъзгането с пръст по контрола на iPod-a Ви, усилва и намаля звука, сменя песни, плейлисти и настройки, и всичко това с един общ интуитивен контрол. Прави впечатление колко лесно е дори за нови потребители да свикнат с управлението и ползването на Apple устройство. Дори покойната ми баба, която се спомина на 88 години, още на първият ден в който получи iPad вече можеше да борави с него. Няма излишни бутони, няма излишни детайли, има един централен home-бутон, който те изкарва от което и меню да си в момента. Правеше ми удовлствие да я гледам как набира хора с видео връзка и комуникира с цялата фамилия. Но интуитивността при работа се забелязва и при срещуположната група потребители - а именно децата. В Tehnologichno.bg сме на мнение, че децата в зависимост от годините си би трябвало да получават силно ограничено време за цъкане с електроника и дисплеи. Но дори те, още с първото хващане на устройство доста бързо свикват с начина на работа и е въпрос на няколко часа да го усъвършенстват. 












 
                Софтуер и Хардуер ръка за ръка

                Apple е единствената компания, която произвежда изцяло софтуера и хардуера си, и това е причината те да работят толкова впечатляващо добре. Иначе казано, операционната система на Вашето Apple устройство е създадена да работи единствено със самото устройство. А не както при другите марки, където софтуера се нагажда към хардуера, което само по себе си не звучи лошо, но е предпоставка за адски много несъвместимости, проблеми и недоразумения. Apple не само, че нямат този проблем, а с времето дори задълбочават преднината си пред останалите марки. В последната генерация компютри, лаптопи и мобилни устройства, Apple е производителя на процесорите A1, които ползва. Въпросните чипове са в пъти по-добри във всяко отношение от предшествениците си. Всеки от най-големите играчи на пазара на процесори (Intel, AMD, Samsung и др.) биха дали мило и драго да бъдат избрани отново като доставчик на процесори и видео карти, тъй като това би означавало огромни печалби. Но тези дни, като че ли отминаха, защото Apple ги изпревари в собствената им игра, и дори ги задмина по всички показатели.

Плюсовете от това, че Софтуер и Хардуер са направени да работят заедно са наистина много. Но пък минуса е, че абсурдно малко на брой устройства минават одобрението на Apple и съответно само частичка от електрониката в цял свят се поддържа от Mac. От другата страна е Windows, който е създаден да работи с възможно най-широка гама електроника и да обслужва интереса на възможно най-голям брой групи хора. Образно казано, ако на Windows компютъра си сложите USB кабел, и вкарате другия край на кабела във ваната си, вероятно Windows ще намери драйвери за ваната Ви, ще ги дръпне и ще ги инсталира и ще Ви каже градусите на водата.  














                Центробежната сила
               
                Първата в света компания оценена на 1 трилион долара ( 1 000 000 000 000 $) е китайска, носи името PetroChina и се занимава с добив на петрол. Втората е Apple. Мащабите на всичко около една подобна хипер-компания са екстремно големи, което обяснява защо е нужен цял град oт 10 000 души за производството само на iPhone. Обяснява също така и защо дори малка промяна в дизайна на кутията води до спестени тонове пластмаса, хартия и други суровини. До 2030 намеренията на компанията са производството да стигне 0 вредни емисии. Редица фирми са намерили ниша в пазара като допълнение към някое Apple устройство. Независимо дали имате iPod, iPad, iPhone, iMac или кое да е друго устройство на марката, избора Ви от аксесоари е огромен, а според стойността на това, което купувате може да се сдобиете с наистина качествени такива. Могат да бъдат намерени аксесоари като предпазни слюди, калъфи, рамки, писалки, батерии, хъбове, докинги, безжични зареждачи за батерии, клавиатури, разнообразна периферия, каишки за часовници, показалки, музикални системи, видео системи, умни устройства, дрехи, стикери и какво ли още не. Това са милиони хора, фирми и организации ангажирани със зависещи от, и същевременно задвижващи цели икономики за милиарди, и както вече разбрахме трилиони долари. 












                Когато нещата просто работят

                Не е трудно да се разбере защо Apple е най-мразената марка. Ние българите си имаме прекрасна поговорка по този въпрос и за някои хора гроздето винаги ще остане кисело. Цените им сравнени с останалите марки изглеждат надути и нереални. Но съгласете се с мен, че не е трудно да се разбере и защо епъл е най-харесваната марка. С фанатизирани фенове по цял свят, готови да спят на палатка денонощия подред пред магазина, който пръв предстои до пусне поредното Apple устройство. Истината е, че никоя друга компания не може да направи толкова плавно работещи устройства. Още с появата на първият iPhone, всичко в него беше великолепно и невиждано, но най-впечатляващо от всичко бе плавната работа на устройството и изключително чувствителният тъчскрийн, непознат и невиждан по това време. Същото е и с лаптопа, настолната машина, музикалния плейър и всичко друго на марката. Натискаш, и нещата просто се случват.

Всеки се преценява какво за него е най-добро и какво за себе си слага с приоритет, дали бързодействието, дали дизайна, дали цената, дали някой друг конкретен параметър. Но в края на деня е прекрасно когато нещата просто работят.

В Tehnologichno.bg предлагаме ремонт, нови и реновирани устройства с марката, а освен това поправяме и доста нашумелите вече iWatch. Ако имате въпроси или не сте сигурни относно продукт или услуга, не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони.





Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Най-мразената и същевременно най-обичаната марка

Най-мразената и същевременно най-обичаната марка

С тази статия в блога си знаем, че ще разбуним духовете, но също така знаем, че каквото и да правите или да не правите няма как да се харесате на всички. Д С тази статия в блога си знаем, че ще разбуним духовете, но също така знаем, че каквото и да правите или да не правите няма как да се харесате на всички. Д 2021-02-22T11:22:54+02:00 Най-мразената и същевременно най-обичаната марка

<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br /><br /><br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; С тази статия в блога си знаем, че ще разбуним духовете, но също така знаем, че каквото и да правите или да не правите няма как да се харесате на всички. Действието или бездействието Ви ще радва някои, а други ще го сметнат за обидно, за непристойно, за глупаво или просто ще си хейтят без нужда от обосновка. Работата е там, че дори да дадете пари за благотворителност все ще се намери някой да Ви посочи с пръст и да каже това е PR ход, и да се усъмни в чистотата на намеренията Ви. С бранда на Apple нещата са доста специфични, но дали сте им фен или не, при всички положения сте чували за тях и вече имате изградено мнение. Днес ще се постараем да внесем малко яснота относно най-харесваният и същевременно най-ненавижданият бранд в света.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/2-602ff1812ee1b.jpg" /></p> <p><br /><br /><br /><br /><br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<span style="font-size: 12pt;"><strong><em> На първо място философията<br /></em></strong></span><br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <a href="https://tehnologichno.bg/search?query=apple" target="_blank" rel="noopener">Think different!</a> Станал емблематичен слогана им до голяма степен определя насоката на бизнеса. Още с един от първите им компютри наречен Лиса на името на дъщерята на основателя на Apple, <a href="https://bg.wikipedia.org/wiki/Стив_Джобс" target="_blank" rel="noopener">Стив Джобс</a> е първият с графична среда, която бележи начало на революция в дизайна. Но отново тe са и най-големият агресор относно разнообразието. Apple смята, че по-добре от Вас знае какво на Вас ви трябва и за ужас на много, успява да го достави. От последната версия на мобилната им операционна система вече имате право на приставки и леко да разчупите визията на основният екран в iPhone-a си. За разлика от конкурентитe, които предлагат персонализиране на устройството до неузнаваемост и дори отвъд нуждите Ви, дълго време единственото, което можеше да направите с основния екран на iPhone-a си бе да размените местата на иконките на приложенията си.&nbsp; Това е така, за да Ви предпазят от собствените Ви решения, които биха повлияли негативно върху изживяването при работа с устройството. Това важи с пълна сила за цялата им гама продукти. Ако пък сте фен и притежавате повече от едно устройство с бранда, може би вече сте забелязали колко добре се разбират помежду си те. Това разбира се се прави с цел да Ви задържат в тяхната екосистема и ако евентуално се двоумите за следващото си устройство везните да наклонят на това да изберете отново Apple.<br /><br /><br /><br /><br /></p> <p>&nbsp;<br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/1-602ff1b8dd2ec.jpg" /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <span style="font-size: 12pt;"><strong><em>Цената преди всичко<br /></em></strong></span><br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; За много хора по света избора относно каквото и да е се свежда главно до крайната цена, на която ще трябва да закупят нещото. Това им решение само по себе си ги прави практични, но освен това дава да се разбере, че живеят според мяра. Тези хора не са в таргета на бранда. В 21 век съвсем спокойно можем да кажем, че човек получава това, за което е платил. Този детайл носи в себе си всички позитиви и негативи от вземането на подобно решение. Apple продуктите са известни на първо място със своята цена. Това е така само защото цената е първото, което вижда човек. Истината е, че Apple е по-скоро марка за успелите в живота хора, за професионалистите, за фанатиците на тема дизайн или просто за хората, които искат да се впишат по-лесно в обществото, изтъквайки висок статус.</p> <p>Абонамент за <a href="https://www.apple.com/bg/apple-music/" target="_blank" rel="noopener">Apple Music</a> би Ви струвал 9.99$ месечно, стойката за последният им монитор струва 999$, 4 броя колелца за настолният ви компютър биха ви стрували 699$, All-In-One компютъра им стига до 10 000$, a най-назобаният им настолен компютър би Ви струвал 53 799$. Безспорно това са колосални цифри за средностатистическият потребител, но за професионалист това би било чисто и просто обоснован разход.<br /><br />С купуване на нещо с марката Apple, Вие всъщност плащате няколко неща едновременно. На първо място това са усилията и технологиите вложени в разработката и създаването на въпросната електроника, която придобивате. Второто, което плащате е за безупречната поддръжка, която ако се окаже, че е дефектна и проблема е производствен без да го поправят, директно Ви заменят продукта с нов. Третото, за което плащате е престижа и разпознаваемостта на бранда. Дори сляпа златна рибка би разпознала новият Ви iPhone и би Ви завидяла.<br /><br /><br /><br /><br /><br /></p> <p><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/8-60300c8908450.jpg" /><br /><br /><br /><br /><br /><br />&nbsp;</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <span style="font-size: 12pt;"><strong><em>Фанатици на тема дизайн<br /></em></strong></span><br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Още с първият си All-In-One компютър Apple силно се разграничават от конкуренцията и всичко познато до момента на пазара. Целта им да следват слогана си и да са различни във всяко отношение се спазва стриктно. Резултатите не закъсняват. Apple прави фурор с всяко ново устройство на пазара с тяхната марка. Настолните компютри са едва началото на подема на империята. След тях се появява хитовият <a href="https://tehnologichno.bg/product/apple-macbook-air-a1466" target="_blank" rel="noopener">Macbook</a>, който макар и пластмасов със своето гланцирано покритие, изящни форми и тънко за тогавашните стандарти шаси изглежда класи над останалите. Следващите модели са изцяло алуминиеви, още по-бързи, още по-престижни и още по-желани. Оказва се, че това са едва първите козове, които вадят от ръкава си и скоро на бял свят се появява iPod. Той е иновация сред музикалните плейъри като предлага невиждани до сега капацитети събиращи цялата ви музикална колекция, страхотен звук, уникален дизайн и не на последно място невероятно лесен контрол за управление. Не е учудващо, че общата бройка продадени устройства iPod до момента е надхвърлила 2 милиарда. Следват <a href="https://tehnologichno.bg/product/apple-ipad-3-1430" target="_blank" rel="noopener">iPad</a> и <a href="https://tehnologichno.bg/product/apple-iphone-12-mini-white-64gb" target="_blank" rel="noopener">iPhone</a>, две на пръв поглед различни устройства, които обаче споделят изключително много общи черти. Те са съвременни, те разчупват всички стереотипи, те премахват нуждата от физическа клавиатура, те са абсурдно тънки, включват в себе си iPod, те са мулти-тъч и реагират при команди с до 3 пръста едновременно (в настоящите модели екрана разпознава до 10 пръста едновременно). До момента продажбите на iPhone са стигнали над 2,2 милиарда бройки, a значително по-нишовият iPad е с над 360 милиона бройки продадени в цял свят. Появява се второ поколение All-In-One компютър с името iMac, който е огромен но тънък, мощен но тих, гланциран, много лъскав и много желан. Истината е, че дизайна е в основата на всяко тяхно устройство. Ако повечето марки създават технологично електрониката и накрая я обличат в дизайн подходящ за съдържанието, то Apple правят точно обратното &ndash; създават дизайн, който впечатлява и посредством скъпоплатена инженерна мисъл намират начин да вкарат цялата електроника във вече изваяното шаси.<br /><br /><br /><br /><br /></p> <p>&nbsp;<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/4-602ff1d433801.jpg" /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<span style="font-size: 12pt;"><strong><em> Фанатици на тема сигурност<br /></em></strong></span><br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;Всеизвестен е факта, че заради начина по който се изпълняват командите в UNIX среда, реално Apple устройствата нямат нужда от антивирусна програма. Да, прочетохте това правилно. Напук на 100-те антивирусни за Windows, никое Apple устройство няма нужда от допълнителна програма да го пази от атаки.</p> <p>През 2016 година ФБР вкарва в съда Apple, като искат от тях да им предоставят способ/ключ, за да отключат iPhone притежаван от доказан вече атентатор. ФБР настоява да получи достъп, за да могат да проследят всичко от навиците на терориста, през приложенията, които е ползвал, през каналите за комуникация и накрая стигнат до абонатите в телефонната му книга. Като дори се говори за предотвратяване на следващи атентати. Обосновката в съда е желязна. Apple обаче казват не. И не, защото не искат да съдействат, а защото предоставяне на такъв ключ би означавало край на личните данни на всеки един техен потребител, а това е цена, която не са готови да платят. Предоставяне на подобен ключ би дало на ФБР възможността да проследяват и дори управляват iPhone от разстояние. Въпреки дългото дело, въпреки разнопосочните настроения на клиентите им и гражданите на САЩ, въпреки всички сочещи пръсти, Apple не скланят на сделка, и така, и не отключват въпросният iPhone. &nbsp;</p> <p>Интересен детайл е, че от години насам ежегодно се провежда Епъл хак маратон, който събира на едно място стотици и дори хиляди инженери и хакери, на които е обещана тлъста сума от 100 000$ при преодоляване на защитата на тяхно устройство. Може да се каже, че никоя друга клиентско-ориентирана компания в света не отделя толкова колосален ресурс за сигурността. Пример е вече повишената награда от 1 милион щатски долара, която е в сила и в момента, и би я получил всеки, който успее да хакне тяхно устройство.</p> <p>&nbsp;<br /><br /><br /><br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/7-60300b344bfe0.jpg" /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <span style="font-size: 12pt;"><em><strong>Фанатици на тема интуитивност&nbsp; &nbsp;</strong> </em></span>&nbsp; &nbsp; &nbsp; <br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; <br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Едно от най-лесните устройства, на които може да работите е Apple устройство. Вече наложените за стандарт приплъзвания от крайно положение навътре с пръст по екрана са тяхна иновация. Плъзването на два пръста по тъчпада на Macbook-a Ви според посоката, в която ги движите ви връща назад, напред, нагоре и надолу в страницата или менюто, в което се намирате в момента. Плъзгането с пръст по контрола на iPod-a Ви, усилва и намаля звука, сменя песни, плейлисти и настройки, и всичко това с един общ интуитивен контрол. Прави впечатление колко лесно е дори за нови потребители да свикнат с управлението и ползването на Apple устройство. Дори покойната ми баба, която се спомина на 88 години, още на първият ден в който получи iPad вече можеше да борави с него. Няма излишни бутони, няма излишни детайли, има един централен home-бутон, който те изкарва от което и меню да си в момента. Правеше ми удовлствие да я гледам как набира хора с видео връзка и комуникира с цялата фамилия. Но интуитивността при работа се забелязва и при срещуположната група потребители - а именно децата. В Tehnologichno.bg сме на мнение, че децата в зависимост от годините си би трябвало да получават силно ограничено време за цъкане с електроника и дисплеи. Но дори те, още с първото хващане на устройство доста бързо свикват с начина на работа и е въпрос на няколко часа да го усъвършенстват.&nbsp;<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/3-602ff1e6c8a82.jpg" /><br /><br /><br /><br /><br /></p> <p>&nbsp;<br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <span style="font-size: 12pt;"><em><strong>Софтуер и Хардуер ръка за ръка<br /></strong></em></span><br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Apple е единствената компания, която произвежда изцяло софтуера и хардуера си, и това е причината те да работят толкова впечатляващо добре. Иначе казано, операционната система на Вашето Apple устройство е създадена да работи единствено със самото устройство. А не както при другите марки, където софтуера се нагажда към хардуера, което само по себе си не звучи лошо, но е предпоставка за адски много несъвместимости, проблеми и недоразумения. Apple не само, че нямат този проблем, а с времето дори задълбочават преднината си пред останалите марки. В последната генерация компютри, лаптопи и мобилни устройства, Apple е производителя на процесорите A1, които ползва. Въпросните чипове са в пъти по-добри във всяко отношение от предшествениците си. Всеки от най-големите играчи на пазара на процесори (Intel, AMD, Samsung и др.) биха дали мило и драго да бъдат избрани отново като доставчик на процесори и видео карти, тъй като това би означавало огромни печалби. Но тези дни, като че ли отминаха, защото Apple ги изпревари в собствената им игра, и дори ги задмина по всички показатели. <br /><br />Плюсовете от това, че Софтуер и Хардуер са направени да работят заедно са наистина много. Но пък минуса е, че абсурдно малко на брой устройства минават одобрението на Apple и съответно само частичка от електрониката в цял свят се поддържа от Mac. От другата страна е Windows, който е създаден да работи с възможно най-широка гама електроника и да обслужва интереса на възможно най-голям брой групи хора. Образно казано, ако на Windows компютъра си сложите USB кабел, и вкарате другия край на кабела във ваната си, вероятно Windows ще намери драйвери за ваната Ви, ще ги дръпне и ще ги инсталира и ще Ви каже градусите на водата. &nbsp;<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/6-602ff1fabc5e9.jpg" /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <span style="font-size: 12pt;"><em><strong>Центробежната сила</strong></em></span><br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Първата в света компания оценена на 1 трилион долара ( 1 000 000 000 000 $) е китайска, носи името&nbsp;<span><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/PetroChina" target="_blank" rel="noopener">PetroChina</a> и се занимава с добив на петрол. Втората е Apple. Мащабите на всичко около една подобна хипер-компания са екстремно големи, което обяснява защо е нужен цял град oт 10 000 души за производството само на iPhone. Обяснява също така и защо дори малка промяна в дизайна на кутията води до спестени тонове пластмаса, хартия и други суровини. До 2030 намеренията на компанията са производството да стигне 0 вредни емисии. Редица фирми са намерили ниша в пазара като допълнение към някое Apple устройство. Независимо дали имате iPod, iPad, iPhone, iMac или кое да е друго устройство на марката, избора Ви от аксесоари е огромен, а според стойността на това, което купувате може да се сдобиете с наистина качествени такива. Могат да бъдат намерени аксесоари като предпазни слюди, калъфи, рамки, писалки, батерии, хъбове, докинги, безжични зареждачи за батерии, клавиатури, разнообразна периферия, каишки за часовници, показалки, музикални системи, видео системи, умни устройства, дрехи, стикери и какво ли още не. Това са милиони хора, фирми и организации ангажирани със зависещи от, и същевременно задвижващи цели икономики за милиарди, и както вече разбрахме трилиони долари.&nbsp;<br /><br /></span><br /><br /><br /><br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/9-6030181b96024.jpg" /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></p> <p>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <span style="font-size: 12pt;"><em><strong>Когато нещата просто работят<br /></strong></em></span><br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Не е трудно да се разбере защо Apple е най-мразената марка. Ние българите си имаме прекрасна поговорка по този въпрос и за някои хора гроздето винаги ще остане кисело. Цените им сравнени с останалите марки изглеждат надути и нереални. Но съгласете се с мен, че не е трудно да се разбере и защо епъл е най-харесваната марка. С фанатизирани фенове по цял свят, готови да спят на палатка денонощия подред пред магазина, който пръв предстои до пусне поредното Apple устройство. Истината е, че никоя друга компания не може да направи толкова плавно работещи устройства. Още с появата на първият iPhone, всичко в него беше великолепно и невиждано, но най-впечатляващо от всичко бе плавната работа на устройството и изключително чувствителният тъчскрийн, непознат и невиждан по това време. Същото е и с лаптопа, настолната машина, музикалния плейър и всичко друго на марката. Натискаш, и нещата просто се случват. <br /><br />Всеки се преценява какво за него е най-добро и какво за себе си слага с приоритет, дали бързодействието, дали дизайна, дали цената, дали някой друг конкретен параметър. Но в края на деня е прекрасно когато нещата просто работят.<br /><br /><a href="https://tehnologichno.bg" target="_blank" rel="noopener">В Tehnologichno.bg</a> предлагаме ремонт, нови и реновирани устройства с марката, а освен това поправяме и доста нашумелите вече iWatch. Ако имате въпроси или не сте сигурни относно продукт или услуга, не се колебайте да се свържете с нас на посочените телефони.<br /><br /><br /><br /><br /><br /></p>

, , , , , ,
Сравнение на продукти