0700 14 680 / 082 280 118

Меню
Меню
Google RS3 - революцията на Upscaling-a

Sep/ 3/2021

Google RS3 - революцията на Upscaling-a

Upscaling е метода за увеличаване размера на изображение без това да намали качеството му. До скоро съществуваха само няколко метода, всеки изпълняващ заданието по малко по-различен начин един от друг, но със сравнително сходен краен резултат. Реално за да се изпълни самия процес на уголемяване няма условие изображението да запази качеството си, но това от години е желанието и стремежа на някои от най-големите имена като Adobe, Canon, Apple, а отскоро и Google. И въпреки, че всеки по отделно е дал своя принос в развитието, в последното обновление на процеса се забелязват някои драстични промени в алгоритъма, които от своя страна допринасят за драматичното подобрение на крайният резултат. И всъщност, крайният резултат е толкова впечатляващ, че хората се питат дали това е истина или говорим за манипулирани и неистински данни.

 

 

Какво е upscaling и има ли почва у нас

Upscaling (на български преоразмеряване/мащабиране) е процеса по уголемяване на изображение. В най-първичният си образ тази функция може да изпълни дори Microsoft Paint, но тъй като софтуера няма изработен конкретен алгоритъм, който да извършва тази дейност, ако сложите снимка примерно 100х100 пиксела, и зададете нов размер от 200х200 пиксела това, което ще се случи е именно оразмеряване и нищо повече. Програмата ще дублира всеки пиксел по хоризонтала и по вертикала, и така ще създаде новото изображение с двойна на първичната резолюция. Работата е там, че задачата ще е изпълнена, и вие ще разполагате с изображение с двоен размер, но то ще е с занижено качество, тъй като единственото, което се е случило е дублиране на съществуващите пиксели.

Бидейки пионери в обработката на изображения, от компанията Adobe и техният уникален продукт Photoshop първи разработват алгоритъм, който да изпълнява различни условия при зададено оразмеряванe. Photoshop всъщност е един от най-, ако не и най-мощният инструмент за манипулиране на изображения в света, като наличните възможности, филтри и инструменти, както и комбинациите между тях са толкова много, че единственото, което ограничава манипулацията на изображение е вашата фантазия. По този начин резултатите са много по-добри и реалистично изглеждащи. С времето възможностите претърпяват редица подобрения, появяват се нови версии, дори и нови менюта и бутони, които изпълняват различни условия на вече създаденият алгоритъм за оразмеряване. Крайният резултат макар и не идеален, все пак започва да става все по-добър и едно изображение с удвоен и дори утроен размер поне не губи толкова много от детайлите си. Тоест с ръка на сърцето можем да кажем, че революцията в оразмеряването се присъжда на Adobe. Но при налични условия логичният път на всяко развитие е еволюцията. И тя не закъснява. Макар и от друг разработчик.

 

 

Видове мащабиране

Трябва да се знае, че към този момент нямаше метод за мащабиране, който да дава еднакви резултати винаги и при всякакви условия. В едни изображения единият метод бе по-добър, в други изображения друг метод дава по-добри резултати. До момента познатите методи за оразмеряване на изображения бяха само няколко, като най-разпространените са:

  • Nearest Neighbour – най-базовият от всички алгоритми, както и става ясно от заглавието софтуера просто избира съседен пиксел, който дублира. За настоящите стандарти този метод е почти отживелица и изобщо не би дал задоволителни резултати, тъй като генерира не малко „артефакти“ в изображението
  • Bilinear, Bicubic - Билинейната интерполация работи чрез интерполиране на стойностите на цветовете на пикселите, въвеждайки непрекъснат преход към изхода, дори когато оригиналният материал има дискретни преходи. Въпреки че това е желателно за изображения с непрекъснат тон, този алгоритъм намалява контраста (остри ръбове) по начин, който може да бъде нежелан. Бикубичната интерполация дава значително по -добри резултати с увеличаване на изчислителните разходи и по-дългото време за генериране. И двата метода са еднакво разпространени и до момента бяха най-използвани.
  • Sinc & Resampling – Повторното вземане на проби от пикселите осигуря възможно най-добрата реконструкция за ограничен диапазон от сигнала. Този метод до момента бе един от най-добрите.
  • Box sampling – едно от слабите звена на предходните алгоритми е, че те вземат предвид конкретен брой пиксели. Когато става въпрос за двойно и тройно оразмеряване алгоритъма ще вземе проби и от несъседни пиксели, което ще доведе до загуба на данни. Тривиалното решение на този проблем е семплирането в квадрат, в което да се разглежда целевият пиксел като квадрат на оригиналното изображение и да се вземат проби от всички пиксели вътре в очертанията. Това гарантира, че всички входни пиксели допринасят за крайното изображение. Основната слабост на този алгоритъм е, че трудно се оптимизира, а не оптимизиран не би донесъл желаните резултати.
  • Съществуват още и Mipmap, Fourier-transform method, Edge-directed interpolation, hqx и други алгоритми. Те всичките имат своите предимства и недостатъци, но общото между тях е, че не са надеждни, и могат да бъдат полезни само в конкретни ситуации.

 

 

 

CGI (Computer Generated Image)

За да подсилят ефекта във филмите, а и за да насочат вниманието на зрителя, режисьорите често си служат с хипербола и преекспониране на даден ефект. Примерно ако някой е ранен вместо да тече нормалното количество кръв в сцената биха се изляли няколко банки кръв от които човек иначе би умрял. Ако пък ще показват катастрофа под колите се слага преценено количество взрив, който да направи сцената по-зрелищна, колите хвърчат и се преобръщат, след което се взривяват… и всичко е уау. Мащабирането на изображения във филмите не беше изключение от правилото с преувеличаването и до скоро беше представяно по невъзможен, дори налудничав начин. Когато да речем разследващ полицай гледа кадри от видео наблюдение, във всеки филм идва момент в който някой казва „Я уголеми образа“, идва един хакер с големи лупи, натиска бутон на клавиатурата и, О, чудо! На заснетото изображение от 200 метра от сградата, крадец с маска на лицето, бива разпознат и то само за дето образа с лицето му е уголемен на компютърния екран. Е да де, ама в живия живот нещата не стоят по този начин. Както вече разбрахме с досегашните методи за оразмеряване ако искаме да увеличим размера на изображение, програмата просто ще дублира пикселите, и това ще ви даде картинка с по-голям физически размер, но качеството ще е занижено двойно, ако пък увеличите 5х кратно изображението, то ще имате 5 пъти по-голямо, но и 5 пъти влошено качество на същото изображение, което в крайна сметка не би ви свършило работа. Още повече пък омазано пет кратно изображение би ви помогнало в идентифицирането на каквото и да е, реално при такова размазване в картината вече става трудно да се прецени фикус в саксия ли гледате, човек с нетипична за съвремието прическа. Но както знаете спасението дебне иззад всеки ъгъл. И това до сега бе ъгъла. А ето го и спасението - Google SR3.

 

 

 

SR3

Не, това не е назобано афтърмаркет Audi с тънка червена линия минаваща по цялото гланцирано, черно купе и фарове проницателни като реч на Тодор Живков. Това драги зрители, е новият алгоритъм на Google за работа с изображения и по-конкретно при оразмеряване. SR3 е новата мода, още с излизането си преди по-малко от седмица то се наложи като стандарт и отсега нататък ще бъде мерило за добре свършена работа. Super-Resolution via Repeated Refinement – буквално Супер Резолюция посредством Повтаряемо Усъвършенстване е процес изцяло създаден от Google, който използва изкуствен интелект за да анализира данните от изображението, и буквално да го надгради. Независимо дали става въпрос за човешко тяло или лице, за животно или за техника, за нещо живо или неживо, като скала, море и прочее, SR3 е тук за да вземе дъха ви досущ, като след първата целувка. Алгоритъма е толкова феноменален, че в първите часове от обявяването и показването му в интернет пространството, половината от потребителите изказват съмнения, че това е истински резултат, и не могат да повярват, че това се случва. От този момент нататък феноменалното оразмеряване на изображения няма да се случва само в касови холивудски продукции. В най-общи линии до сега ставаше въпрос за изображение, което да стане с двойна на първичната си резолюция. SR3 обаче е толкова напреднал, че тук не говорим за х2, а говорим за х20 увеличение, което не само не е по-лошо, дори не е със същото, а е с по-високо качество на изображението от оригиналното. Знам, че информацията звучи налудничава и донякъде нереална, но изгледайте следният кратък видео файл и ще продължим нататък.

 

Генериране на изображение чрез Google RS3

 

Следва текст с не малко чуждици

SR3 адаптира вероятностни модели на дифузия на шума към условно генериране на изображения, и изпълнява супер резолюцията посредством процес наречен обезшумяване. Започва с чист гаусов шум (куп от пиксели с разнородни цветове), и итеративно усъвършенства шума на изхода, ипозлвайки модел на U-Net (многомилионна база със снимки и софтуер за анализ на изображения) обучен за работа при различни нива на шум.

На практика това означава, че софтуера започва работа, като първоначално изображението е 100% шум, който посредством различни алгоритми бива изчистен поетапно, докато накрая не се генерира финалното изображение.  

 

 

Възможности

Те като че ли са неограничени. Технологията може да се използва еднакво добре както за забава, така за работа. Ще бъде възможно покачване качеството на стари игри, мащабиране на разнородна класическа медия, мащабиране на всичко старо и отживяло. Най-силен обаче навярно би бил ефекта върху сигурността. Вече всяко изображение хванато от охранителни камери може да бъде оразмерено така, че да става ясно точно кой е на снимката на работната карта, с лекота ще става четим регистрационен номер на коли и мотори, с голяма детайлност ще бъдат всички снимки от всички камери, като така може да стане ясен лицев белег или друга отличителна черта у човек, която иначе би останала скрита. С тази технология входният формат на медията няма такова значение, защото изходният формат е с феноменално качество.

 

 

Другата страна на монетата

Няма как да не обърнем внимание и на други ситуации, които до скоро биха били невъзможни, сега изведнъж ще станат реални. Може би сте запознати с Deep Fake – в най-общи линии това е софтуер който може да размени лица на хора във видео. С този софтуер можете примерно на видео от речта на президента да сложите вашето лице, и не просто, че ще изглежда ОК, а ще изглежда напълно правдоподобно и реалистично, като новопоставеното лице ще изразява визуално цялата палитра от емоции по-добре от вас самият. С алгоритъма на Google сега ще възможно всякакви данни да биват взимани от големи разстояния, и в последствие използвани по изцяло зависещ от етичен кодекс начин. А както знаем света е прекрасно място, но не всички в него са с добри намерения. Не ни остава друго, освен да се надяваме този софтуер да бъде използван само по предназначение и то от хора с работещ морален компас.

 

 

Устройства

Преоразмеряването на изображения при разните екранни устройства също е нещо сравнително ново, но такива устройства на пазара има от години. Основното преимущество на такива устройства е, че входящият сигнал може да е по-нисък, а изходящият по-висок. Тоест, най-общо казано е възможно да гледате световното по футбол със сигнал идващ от нормален канал, който дори не е HD, но ако телевизора Ви има вградена опцията upscaling да интерпретира картината и вие да се наслаждавате на мача в 4К резолюция.

Към момента не е много ясно точно колко изчислителна мощност е нужна за да се ползва алгоритъма на Google за upscaling, но е въпрос на време той да започне да се интегрира в монитори, телевизори и друга екранна и изчислителна техника. Това оставя толкова много възможности пред нас, че можем само да помечтаем загледани в залеза на кея с бира в ръка.

 

 

Къде се намесваме ние

Ние като технологична фирма разбира се имаме бройка телевизор с upscaling възможност, но тъй като тази опция никак не е разпространена по нашите ширини, въпросният телевизор имам абсолютната забрана от шефа да спомена, че вече е в избата на къщата му, и вероятно upscale-ва основно новините и фолклорните музикални програми.

 

Към момента нямаме друга налична бройка от същият, но пък за сметка на това имаме много други уникално свежи цени на телевизори без upscale функция, които може да разгледате ТУК.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Развлекателно

Развлекателно

Google RS3 - революцията на Upscaling-a

Google RS3 - революцията на Upscaling-a

Upscaling е метода за увеличаване размера на изображение без това да намали качеството му. До скоро съществуваха само няколко метода, всеки изпълняващ зада Upscaling е метода за увеличаване размера на изображение без това да намали качеството му. До скоро съществуваха само няколко метода, всеки изпълняващ зада 2021-09-03T17:55:54+03:00 Google RS3 - революцията на Upscaling-a

<p><em>Upscaling е метода за увеличаване размера на изображение без това да намали качеството му. До скоро съществуваха само няколко метода, всеки изпълняващ заданието по малко по-различен начин един от друг, но със сравнително сходен краен резултат. Реално за да се изпълни самия процес на уголемяване няма условие изображението да запази качеството си, но това от години е желанието и стремежа на някои от най-големите имена като Adobe, Canon, Apple, а отскоро и Google. И въпреки, че всеки по отделно е дал своя принос в развитието, в последното обновление на процеса се забелязват някои драстични промени в алгоритъма, които от своя страна допринасят за драматичното подобрение на крайният резултат. И всъщност, крайният резултат е толкова впечатляващ, че хората се питат дали това е истина или говорим за манипулирани и неистински данни.</em></p> <p>&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/upscale.jpg" />&nbsp;</p> <p></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какво е upscaling и има ли почва у нас</strong></span></p> <p>Upscaling (на български преоразмеряване/мащабиране) е процеса по уголемяване на изображение. В най-първичният си образ тази функция може да изпълни дори Microsoft Paint, но тъй като софтуера няма изработен конкретен алгоритъм, който да извършва тази дейност, ако сложите снимка примерно 100х100 пиксела, и зададете нов размер от 200х200 пиксела това, което ще се случи е именно оразмеряване и нищо повече. Програмата ще дублира всеки пиксел по хоризонтала и по вертикала, и така ще създаде новото изображение с двойна на първичната резолюция. Работата е там, че задачата ще е изпълнена, и вие ще разполагате с изображение с двоен размер, но то ще е с занижено качество, тъй като единственото, което се е случило е дублиране на съществуващите пиксели.</p> <p>Бидейки пионери в обработката на изображения, от компанията Adobe и техният уникален продукт Photoshop първи разработват алгоритъм, който да изпълнява различни условия при зададено оразмеряванe. Photoshop всъщност е един от най-, ако не и най-мощният инструмент за манипулиране на изображения в света, като наличните възможности, филтри и инструменти, както и комбинациите между тях са толкова много, че единственото, което ограничава манипулацията на изображение е вашата фантазия. По този начин резултатите са много по-добри и реалистично изглеждащи. С времето възможностите претърпяват редица подобрения, появяват се нови версии, дори и нови менюта и бутони, които изпълняват различни условия на вече създаденият алгоритъм за оразмеряване. Крайният резултат макар и не идеален, все пак започва да става все по-добър и едно изображение с удвоен и дори утроен размер поне не губи толкова много от детайлите си. Тоест с ръка на сърцето можем да кажем, че революцията в оразмеряването се присъжда на Adobe. Но при налични условия логичният път на всяко развитие е еволюцията. И тя не закъснява. Макар и от друг разработчик.</p> <p>&nbsp;</p> <p></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Видове мащабиране</strong></span></p> <p>Трябва да се знае, че към този момент нямаше метод за мащабиране, който да дава еднакви резултати винаги и при всякакви условия. В едни изображения единият метод бе по-добър, в други изображения друг метод дава по-добри резултати. До момента познатите методи за оразмеряване на изображения бяха само няколко, като най-разпространените са: </p> <ul> <li>Nearest Neighbour &ndash; най-базовият от всички алгоритми, както и става ясно от заглавието софтуера просто избира съседен пиксел, който дублира. За настоящите стандарти този метод е почти отживелица и изобщо не би дал задоволителни резултати, тъй като генерира не малко &bdquo;артефакти&ldquo; в изображението</li> <li>Bilinear, Bicubic - Билинейната интерполация работи чрез интерполиране на стойностите на цветовете на пикселите, въвеждайки непрекъснат преход към изхода, дори когато оригиналният материал има дискретни преходи. Въпреки че това е желателно за изображения с непрекъснат тон, този алгоритъм намалява контраста (остри ръбове) по начин, който може да бъде нежелан. Бикубичната интерполация дава значително по -добри резултати с увеличаване на изчислителните разходи и по-дългото време за генериране. И двата метода са еднакво разпространени и до момента бяха най-използвани.</li> <li>Sinc &amp; Resampling &ndash; Повторното вземане на проби от пикселите осигуря възможно най-добрата реконструкция за ограничен диапазон от сигнала. Този метод до момента бе един от най-добрите. </li> <li>Box sampling &ndash; едно от слабите звена на предходните алгоритми е, че те вземат предвид конкретен брой пиксели. Когато става въпрос за двойно и тройно оразмеряване алгоритъма ще вземе проби и от несъседни пиксели, което ще доведе до загуба на данни. Тривиалното решение на този проблем е семплирането в квадрат, в което да се разглежда целевият пиксел като квадрат на оригиналното изображение и да се вземат проби от всички пиксели вътре в очертанията. Това гарантира, че всички входни пиксели допринасят за крайното изображение. Основната слабост на този алгоритъм е, че трудно се оптимизира, а не оптимизиран не би донесъл желаните резултати.</li> <li>Съществуват още и Mipmap, Fourier-transform method, Edge-directed interpolation, hqx и други алгоритми. Те всичките имат своите предимства и недостатъци, но общото между тях е, че не са надеждни, и могат да бъдат полезни само в конкретни ситуации.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/upscale-1.jpg" /></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>CGI (Computer Generated Image)</strong></span></p> <p>За да подсилят ефекта във филмите, а и за да насочат вниманието на зрителя, режисьорите често си служат с хипербола и преекспониране на даден ефект. Примерно ако някой е ранен вместо да тече нормалното количество кръв в сцената биха се изляли няколко банки кръв от които човек иначе би умрял. Ако пък ще показват катастрофа под колите се слага преценено количество взрив, който да направи сцената по-зрелищна, колите хвърчат и се преобръщат, след което се взривяват&hellip; и всичко е уау. Мащабирането на изображения във филмите не беше изключение от правилото с преувеличаването и до скоро беше представяно по невъзможен, дори налудничав начин. Когато да речем разследващ полицай гледа кадри от видео наблюдение, във всеки филм идва момент в който някой казва &bdquo;Я уголеми образа&ldquo;, идва един хакер с големи лупи, натиска бутон на клавиатурата и, О, чудо! На заснетото изображение от 200 метра от сградата, крадец с маска на лицето, бива разпознат и то само за дето образа с лицето му е уголемен на компютърния екран. Е да де, ама в живия живот нещата не стоят по този начин. Както вече разбрахме с досегашните методи за оразмеряване ако искаме да увеличим размера на изображение, програмата просто ще дублира пикселите, и това ще ви даде картинка с по-голям физически размер, но качеството ще е занижено двойно, ако пък увеличите 5х кратно изображението, то ще имате 5 пъти по-голямо, но и 5 пъти влошено качество на същото изображение, което в крайна сметка не би ви свършило работа. Още повече пък омазано пет кратно изображение би ви помогнало в идентифицирането на каквото и да е, реално при такова размазване в картината вече става трудно да се прецени фикус в саксия ли гледате, човек с нетипична за съвремието прическа. Но както знаете спасението дебне иззад всеки ъгъл. И това до сега бе ъгъла. А ето го и спасението - Google SR3.</p> <p></p> <p>&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/upscale-3.jpg" />&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>SR3</strong></span></p> <p>Не, това не е назобано афтърмаркет Audi с тънка червена линия минаваща по цялото гланцирано, черно купе и фарове проницателни като реч на Тодор Живков. Това драги зрители, е новият алгоритъм на Google за работа с изображения и по-конкретно при оразмеряване. SR3 е новата мода, още с излизането си преди по-малко от седмица то се наложи като стандарт и отсега нататък ще бъде мерило за добре свършена работа. <strong>S</strong>uper-<strong>R</strong>esolution via <strong>R</strong>epeated <strong>R</strong>efinement &ndash; буквално Супер Резолюция посредством Повтаряемо Усъвършенстване е процес изцяло създаден от Google, който използва изкуствен интелект за да анализира данните от изображението, и буквално да го надгради. Независимо дали става въпрос за човешко тяло или лице, за животно или за техника, за нещо живо или неживо, като скала, море и прочее, SR3 е тук за да вземе дъха ви досущ, като след първата целувка. Алгоритъма е толкова феноменален, че в първите часове от обявяването и показването му в интернет пространството, половината от потребителите изказват съмнения, че това е истински резултат, и не могат да повярват, че това се случва. От този момент нататък феноменалното оразмеряване на изображения няма да се случва само в касови холивудски продукции. В най-общи линии до сега ставаше въпрос за изображение, което да стане с двойна на първичната си резолюция. SR3 обаче е толкова напреднал, че тук не говорим за х2, а говорим за х20 увеличение, което не само не е по-лошо, дори не е със същото, а е с по-високо качество на изображението от оригиналното. Знам, че информацията звучи налудничава и донякъде нереална, но изгледайте следният кратък видео файл и ще продължим нататък.</p> <p>&nbsp;</p> <p><a href="https://iterative-refinement.github.io/images/super_res_movie.m4v" title="Презентация" target="_blank" rel="noopener">Генериране на изображение чрез Google RS3<br /></a></p> <p>&nbsp;</p> <p>Следва текст с не малко чуждици</p> <p>SR3 адаптира вероятностни модели на дифузия на шума към условно генериране на изображения, и изпълнява супер резолюцията посредством процес наречен обезшумяване. Започва с чист гаусов шум (куп от пиксели с разнородни цветове), и итеративно усъвършенства шума на изхода, ипозлвайки модел на U-Net (многомилионна база със снимки и софтуер за анализ на изображения) обучен за работа при различни нива на шум.</p> <p>На практика това означава, че софтуера започва работа, като първоначално изображението е 100% шум, който посредством различни алгоритми бива изчистен поетапно, докато накрая не се генерира финалното изображение. &nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/upscale-2.jpg" /></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Възможности</strong></span></p> <p>Те като че ли са неограничени. Технологията може да се използва еднакво добре както за забава, така за работа. Ще бъде възможно покачване качеството на стари игри, мащабиране на разнородна класическа медия, мащабиране на всичко старо и отживяло. Най-силен обаче навярно би бил ефекта върху сигурността. Вече всяко изображение хванато от охранителни камери може да бъде оразмерено така, че да става ясно точно кой е на снимката на работната карта, с лекота ще става четим регистрационен номер на коли и мотори, с голяма детайлност ще бъдат всички снимки от всички камери, като така може да стане ясен лицев белег или друга отличителна черта у човек, която иначе би останала скрита. С тази технология входният формат на медията няма такова значение, защото изходният формат е с феноменално качество.</p> <p>&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/upscale-4.jpg" /></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Другата страна на монетата</strong></span></p> <p>Няма как да не обърнем внимание и на други ситуации, които до скоро биха били невъзможни, сега изведнъж ще станат реални. Може би сте запознати с Deep Fake &ndash; в най-общи линии това е софтуер който може да размени лица на хора във видео. С този софтуер можете примерно на видео от речта на президента да сложите вашето лице, и не просто, че ще изглежда ОК, а ще изглежда напълно правдоподобно и реалистично, като новопоставеното лице ще изразява визуално цялата палитра от емоции по-добре от вас самият. С алгоритъма на Google сега ще възможно всякакви данни да биват взимани от големи разстояния, и в последствие използвани по изцяло зависещ от етичен кодекс начин. А както знаем света е прекрасно място, но не всички в него са с добри намерения. Не ни остава друго, освен да се надяваме този софтуер да бъде използван само по предназначение и то от хора с работещ морален компас.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Устройства</strong></span></p> <p>Преоразмеряването на изображения при разните екранни устройства също е нещо сравнително ново, но такива устройства на пазара има от години. Основното преимущество на такива устройства е, че входящият сигнал може да е по-нисък, а изходящият по-висок. Тоест, най-общо казано е възможно да гледате световното по футбол със сигнал идващ от нормален канал, който дори не е HD, но ако телевизора Ви има вградена опцията upscaling да интерпретира картината и вие да се наслаждавате на мача в 4К резолюция.</p> <p>Към момента не е много ясно точно колко изчислителна мощност е нужна за да се ползва алгоритъма на Google за upscaling, но е въпрос на време той да започне да се интегрира в монитори, телевизори и друга екранна и изчислителна техника. Това оставя толкова много възможности пред нас, че можем само да помечтаем загледани в залеза на кея с бира в ръка.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Къде се намесваме ние</strong></span></p> <p>Ние като технологична фирма разбира се имаме бройка телевизор с upscaling възможност, но тъй като тази опция никак не е разпространена по нашите ширини, въпросният телевизор имам абсолютната забрана от шефа да спомена, че вече е в избата на къщата му, и вероятно upscale-ва основно новините и фолклорните музикални програми.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Към момента нямаме друга налична бройка от същият, но пък за сметка на това имаме много други уникално свежи цени на телевизори без upscale функция, които може да разгледате <a href="https://tehnologichno.bg/category/televizori">ТУК</a>.</p>

, , , , , , , , , , , , ,
Сравнение на продукти