Меню
Меню
Геймърски монитор? Има ли наистина ключова разлика за цената си?

14.04.2022 16:31:50

Геймърски монитор? Има ли наистина ключова разлика за цената си?

Геймърски монитори ли?

Свикнали сме да наблюдаваме, хора, които пазаруват всякакви геймърски продукти. Купуват се различни на варианти на процесори, видео карти, кутии и дънни платки, които ускоряват работата на компютъра, за да позволят на потребителя да играе дори най модерните игри. Неоспорим факт е, че много от игрите дори няма да стартират с вградена видеокарта. Повечето модерни и изискващи игри използват сериозни за да се възпроизвеждат правилно и да предоставят максимални усещания на играча. Да, но какво носи на потребителите геймърския монитор, след като той видимо не ускорява работата на компютъра. Не е ли монитора просто един монитор? С какво се различава геймърския от традиционния монитор? Защо е тази огромна разлика в цените между двата класа продукти? В кои случаи си заслужава да платим 3-4 пъти по-висока цена за геймърски монитор

Има някои неща в игралната индустрия, които всъщност не ви помагат да станете по-добър геймър. Много произволни слушалки идват с RGB осветление, столовете за игри се опитват да изглеждат супер фантастични и професионални, заедно с много други неща. Но какво да кажем за мониторите за игри? Това е един от често задаваните въпроси от общността.

Много от геймърите, искат да бъдат като професионалните играчи или да бъдат по-конкурентоспособни в игри като Overwatch или Battle Royale. Означава ли това, че висококачествените монитори за игри са ключът за по-голяма конкурентоспособност? Или мониторите за игри са още едно от онези неща, които имат по-високи цени, само защото са обозначени като „геймърски?“

Каква е основната разлика между мониторите за игри и обикновените монитори?

Мониторите за игри, за разлика от обикновените монитори, ще имат по-висока честота на опресняване и време за реакция в сравнение с обикновените монитори. Мониторите за игри ще работят много по-плавно от обикновените монитори по същите причини. Това обаче не означава, че мониторите за игри са по-добри от обикновените във всяко отношение. Тази статия ще говори и за начините, по които обикновените монитори са също толкова добри, колкото и игралните. 

  • Плюсове: Мониторите за игри могат да дадат на геймърите възможно най-отзивчивото предимство. Мониторите за игри ще имат по-добро време за реакция и честота на опресняване от обикновените. Професионалните геймъри могат сериозно да оценят предимството, което тези монитори им дават, когато играят конкурентни игри като COD. Възможността да реагирате на движенията на врага в реално време, без абсолютно никаква латентност, може да направи цялата разлика между победата и загубата на мач. Играчите за отдих, които играят ролеви игри, отворен свят, стратегически игри, честно казано, няма да могат да направят голяма разлика между монитор с честота 75 hz и монитор с честота на опресняване от 120 hz. Вижте моята статия за това защо 60hz монитор е достатъчен за игри, за да научите повече.
  • Минуси: Мониторите за игри не винаги предлагат по-добра разделителна способност. Мониторите за игри всъщност жертват малко по отношение на графиката и цветното възпроизвеждане. Те компенсират това, като са по-бързи и осигуряват по-гладък завършек на игрите (което е точно това, за което са предназначени). Обикновените монитори и особено телевизорите (това също са монитори) ще имат по-висока разделителна способност на статичните изображения, но няма да стартират видеоигра на 175 hz и безупречно да стартират игра без никакво забавяне на честотата на кадрите.

Мониторите за игри по природа почти винаги ще бъдат по-скъпи от обикновените монитори. Това е просто, защото те ще имат спецификации, които им позволяват да работят по-бързо от мултимедийните монитори поради причините, споменати по-горе. Най-важното нещо, което трябва да направите, е да вземете предвид вашите нужди от игри и дали има смисъл да имате това допълнително предимство, когато играете състезателно. 

По какво НЕ се различават геймърските от традиционните монитори?

Направихме си труда да проучим детайлите. Обикновените монитори и мониторите за игри всъщност са сходни по много начини. Мониторите за игри не превъзхождат обикновените по всякакъв начин, както първоначално си мислехме.

1. Резолюция.

Мониторите за игри не винаги имат по-добра разделителна способност от обикновените. За почти всеки монитор можете да изберете желаната разделителна способност (1920 x 1080, 1440 и т.н.). Често пъти геймърите, графичните дизайнери и обикновените потребители на компютри просто ще продължат напред и ще получат резолюция 1920 x 1080p, независимо дали се счита за монитор за игри или не. Това върви заедно с аспекта на възпроизвеждане на цветовете. Традиционните монитори обикновено побеждават своите съперници, когато става въпрос за това. Това е така, защото обикновените монитори са проектирани да предоставят по-високо качество на статични изображения. Това е добре за редактиране на съдържание и не се нуждаят от висока честота на опресняване, тъй като основната им цел не е бързо изобразяване на видео, както мониторите за игри се опитват да бъдат в крак.

2. Задачи, различни от игри или изобразяване на видео.

Няма да забележите дълбока разлика между двете при ежедневна употреба. Сърфиране в интернет, гледане на видеоклипове в Youtube и дори игра на по-малко взискателни игри като стратегии или игри с по-бавно темпо.

3. Съотношението на страните и размерът са пропорционални на цената.

Обикновените монитори и мониторите за игри обикновено са с еднакъв размер, освен ако купувача не посочи друго. Често пъти ще откриете, че  цената  ще бъде различна, въпреки че размерите са еднакви. Това се връща към факта, че мониторите за игри се опитват да отговорят на по-високо търсене на изобразяване в сравнение с обикновен монитор. Вижте примера по-долу. Съставих бърза диаграма, която наистина ви показва какво влияе на цената и как всички тези качества се съпоставят едно с друго и за двата типа монитори.

Пример за сравнение на продукти  

Това е само бърз пример, който ви показва какви ще бъдат дълбоките разлики, когато разглеждате както монитори за игри, така и обикновени монитори. Ще забележите, че за всички други продукти, които срещате, най-големите разлики между двата ще бъдат честотата на опресняване и времето за реакция.

Стандартен: AOC 27BH1
7ms време за реакция
По-голям размер (27 инча)
Refresh 75 Hz
Геймърски: Spectre E255B
1ms време за реакция
По-малък размер (24,5 инча)
Refresh  165Hz !

Ако направите справка в сайтовете за техника, веднага ще забележите, че са с еднаква разделителна способност, но цените им се различават с поне 150 лв. Ще усетите разликата само, ако сте професионален геймър и това леко предимство ще Ви накара да бръкнете по-надълбоко в джоба си.

Струва си да се отбележи, че уменията Ви все пак ще представляват поне 90% от успеха в състезателни игри.

Ето още един пример за монитор за игри: Sceptre 24 Curved 1300

Не можете да го видите супер добре на снимката, но този монитор всъщност е извит като по-изисканите 4k монитори, които започнаха да излизат. Този монитор определено е предназначен за игри. Има бързо време за реакция и ще даде на потребителя широк зрителен ъгъл.

Плюсове

  • Екраните без рамки винаги са високо оценени от геймърите. Получавате най-доброто за парите, защото винаги ще се чувствате така, сякаш използвате всяка част от екрана си. Тези типове екрани също са лесни за интегриране на настройките с двоен монитор с други монитори, ако искате да си осигурите още по-широк ъгъл на гледане.
  • Anti-Flicker технологията осигурява по-ясна картина, като предотвратява периодичното трептене на фоновото осветление

Минуси

  • Извитата функция на този монитор е трудно да се оцени, защото е само дисплей с разделителна способност 1920 x 1080p. Все пак ще подобри качеството на изображението и ще подпомогне оборудването Ви да изглежда много по-изискано.
  • Плащате повече пари, заради това, че монитора е извит. Могат да се намерят много монитори, които не са извити, но имат подобни характеристики за много по-добра цена.

Мултимедиен (обикновен) монитор: Asus Designo

Този всъщност е малко по-скъп от монитора за игри. Избрахме го като добър пример за секцията за „обикновени“ монитори, за да видите колко по-суперски монитор можете да получите за парите си, ако намерите такъв, който не е обозначен с игри.

Плюс

  • Този монитор се предлага с 3W високоговорители! Това право трябва да е достатъчно, за да увеличи цената с поне $50. Още повече, че това също е 27-инчов екран и е обозначен като „широк ъгъл на гледане“. Той няма толкова кривина като Sceptre, но все пак е по-добър от стандартните плоски екрани. Предлага се с по-добър панел за възпроизвеждане на цветове (IPS) и дори има функция за грижа за очите, когато не играете

Минуси

  • Той е по-скъп от този с надпис „gaming“, но вие също така получавате повече функции от него, отколкото примера с монитор за игри. Като се има предвид това, струва си да се отбележи, че можете да получите повече за парите си, ако искате мониторът ви да има повече функции от просто над средната честота на кадрите.

Винаги се се стига до там, дали наистина имате нужда от монитор за игри.. Помислете дали е необходимо да похарчите допълнителна сума, за да получите монитор, който наистина работи с Вашите игри възможно най-плавно и действително ще можете да оцените разликата.

Как да решите кой да вземете (препоръчваме дори и геймърите да прочетат това) 

Разбирам, че в този момент може да си помислите, че има 1 милиард различни опции от двата края. Но това не означава, че все пак трябва да смятате, че решението кой тип монитор да закупите е чак такъв проблем.

Независимо дали сте опитен геймър, отделете секунда, за да помислите за това:

Наистина ли бихте могли да разберете разликата между допълнителната гладкост на монитора за игри или нормалната честота на кадрите и честотата на опресняване биха били напълно достатъчни за Вашата най-добра игра? За всеки отговорът е различен и отново се свежда до това да помислите дали имате нужда от тези допълнителни 10%, за да се поставите над конкуренцията.

Не забравяйте, че повечето монитори за игри ще имат същата разделителна способност като обикновените монитори и е изключително трудно да се направи разликата само като се гледат статични изображения или по-малко взискателни игри, отколкото нещо като counterstrike: глобална офанзива.

Достатъчен ли е 60 Hz монитор за игри?

Това ще зависи от това колко взискателна игра играете. Battlefield 4, Counterstrike или всеки друг наистина твърд шутър от първо лице вероятно ще изглежда, че може да бъде по-гладко изживяване.

Ако можете да си позволите, силно препоръчвам да вземете монитор, който е не по-малко от 75 Hz . При тази честота на опресняване и по-висока, няма да се налага да мислите два пъти как да преминете към по-взискателни игри, ако видите това да се случва в бъдеще.

Колко гладко протичат игрите ви ще зависи и от хардуера на вашия компютър за игри. Ако имате графична карта като GTX 1070 или еквивалентна, и играете на 1080p монитор, вашият компютър ще смаже абсолютно всички игри по отношение на графиката и плавността.

И все пак...

Неоспорим факт. че наистина в много случаи. В това видео се демонстрират сериозни разлики. Направихме малка извадка, за да Ви покажем предимството на геймърски монитор с по-висок рефреш рейт в една шутър игра.

Ясно се вижда, че врагът се вижда една единица време по-рано и опитните геймъри търсят точно това време за да застрелят противника.

А връзката с производителите на видеокарти?

AMD и nVidia успяха да разделят гемърските лагери и по още един параграф - мониторите с които се играят игри. И двете компании въведоха допълнителни технологии за подобряване на гледките съответно FreeSync - G-Sync. Както може би се досещате от имената на технологиите - става въпрос за подобряване в синхронизацията между видеокартата и монитора. Препоръчва се, когато избирате геймърски монитор да го съобразите с Вашата видеокарта,

Какви монитори използват професионалните геймъри?

Професионалните геймъри използват голямо разнообразие, но всички техните монитори за игри имат много сходни спецификации. Намерихме статия и извадихме няколко известни игрови отбора от цял ​​свят. Разгледайте по-долу, за да видите кои монитори използва всеки от отборите.

Liquid: Alienware 25 AW25

1 ms време за реакция, регулируема височина, регулируема наклона, съотношение 16:9. Най-изгодното нещо за това е невероятно бързата скорост на опресняване. Ако играете много FPS игри и вече сте наистина добри в тях, тогава този монитор би могъл да направи всичко различно в един мач.

Draken: ASUS ROG Swift PG248Q

24 инча, време за реакция 1 ms. Този дори идва с филтър за синя светлина, за да намали напрежението на очите. Може да не мислите, че това е забележителна функция, но помислете колко часа професионалните геймъри прекарват пред екрана. Игралните сесии над 3 часа ще натоварят очите, ако не се погрижат за тях. Това по никакъв начин няма да попречи на вашите умения.

S1mple, Coldzera, NiKo използват серия BENQ XL25! 

Това всъщност малко изненадва. От гледна точка на домашното кино, BENQ не прави най-добрите продукти за проектори, но очевидно те блестят в индустрията на мониторите за игри. Всички тези отбори са от държави различни от САЩ, така че е интересно, че все още използват американска компания вместо местна или друга марка.

Заключение

Изборът между монитор за игри и обикновен мултимедиен монитор не трябва да е сложен процес. Знам, че има много информация в мрежата и направихме всичко възможно да стесним основната информация за вас, така че да не се налага да прекарвате повече часове, чесайки се по главата кой е най-добрият избор за вас.

Ако тази статия ви е помогнала или ако имате други въпроси, не се колебайте да се свържете с нас ще направим всичко възможно да отговорим на изискванията Ви за монитор.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Развлекателно

Развлекателно

Геймърски монитор? Има ли наистина ключова разлика за цената си?

Геймърски монитор? Има ли наистина ключова разлика за цената си?

Мониторите за игри, за разлика от обикновените монитори, ще имат по-висока честота на опресняване и време за реакция в сравнение с обикновените монитори. Мониторите за игри, за разлика от обикновените монитори, ще имат по-висока честота на опресняване и време за реакция в сравнение с обикновените монитори. 2022-04-14T17:31:32+03:00 Геймърски монитор? Има ли наистина ключова разлика за цената си?

<h1><span style="font-weight: 400;">Геймърски монитори ли?</span></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Свикнали сме да наблюдаваме, хора, които пазаруват всякакви геймърски продукти. Купуват се различни на варианти на процесори, видео карти, кутии и дънни платки, които ускоряват работата на компютъра, за да позволят на потребителя да играе дори най модерните игри. Неоспорим факт е, че много от игрите дори няма да стартират с вградена видеокарта. Повечето модерни и изискващи игри използват сериозни за да се възпроизвеждат правилно и да предоставят максимални усещания на играча. Да, но какво носи на потребителите геймърския монитор, след като той видимо не ускорява работата на компютъра. Не е ли монитора просто един монитор? С какво се различава геймърския от традиционния монитор? Защо е тази огромна разлика в цените между двата класа продукти? В кои случаи си заслужава да платим 3-4 пъти по-висока цена за геймърски монитор</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Има някои неща в игралната индустрия, които всъщност не ви помагат да станете по-добър геймър. Много произволни слушалки идват с RGB осветление, столовете за игри се опитват да изглеждат супер фантастични и професионални, заедно с много други неща. Но какво да кажем за мониторите за игри? Това е един от често задаваните въпроси от общността.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Много от геймърите, искат да бъдат като професионалните играчи или да бъдат по-конкурентоспособни в игри като Overwatch или Battle Royale. Означава ли това, че висококачествените монитори за игри са ключът за по-голяма конкурентоспособност? Или мониторите за игри са още едно от онези неща, които имат по-високи цени, само защото са обозначени като &bdquo;геймърски?&ldquo;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Каква е основната разлика между мониторите за игри и обикновените монитори?</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Мониторите за игри, за разлика от обикновените монитори, ще имат по-висока честота на опресняване и време за реакция в сравнение с обикновените монитори. Мониторите за игри ще работят много по-плавно от обикновените монитори по същите причини. Това обаче не означава, че мониторите за игри са по-добри от обикновените във всяко отношение. Тази статия ще говори и за начините, по които обикновените монитори са също толкова добри, колкото и игралните.&nbsp;</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Плюсове: </span><b>Мониторите за игри могат да дадат на геймърите възможно най-отзивчивото предимство.</b><span style="font-weight: 400;"> Мониторите за игри ще имат по-добро време за реакция и честота на опресняване от обикновените. Професионалните геймъри могат сериозно да оценят предимството, което тези монитори им дават, когато играят конкурентни игри като COD. Възможността да реагирате на движенията на врага в реално време, без абсолютно никаква латентност, може да направи цялата разлика между победата и загубата на мач. Играчите за отдих, които играят ролеви игри, отворен свят, стратегически игри, честно казано, няма да могат да направят голяма разлика между монитор с честота 75 hz и монитор с честота на опресняване от 120 hz. Вижте моята статия за това защо 60hz монитор е достатъчен за игри, за да научите повече.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Минуси: </span><b>Мониторите за игри не винаги предлагат по-добра разделителна способност.</b><span style="font-weight: 400;"> Мониторите за игри всъщност жертват малко по отношение на графиката и цветното възпроизвеждане. Те компенсират това, като са по-бързи и осигуряват по-гладък завършек на игрите (което е точно това, за което са предназначени). Обикновените монитори и особено телевизорите (това също са монитори) ще имат по-висока разделителна способност на статичните изображения, но няма да стартират видеоигра на 175 hz и безупречно да стартират игра без никакво забавяне на честотата на кадрите.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Мониторите за игри по природа почти винаги ще бъдат по-скъпи от обикновените монитори. Това е просто, защото те ще имат спецификации, които им позволяват да работят по-бързо от мултимедийните монитори поради причините, споменати по-горе. Най-важното нещо, което трябва да направите, е да вземете предвид вашите нужди от игри и дали има смисъл да имате това допълнително предимство, когато играете състезателно.&nbsp;</span></p> <h1><span style="font-weight: 400;">По какво НЕ се различават геймърските от традиционните монитори?</span></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Направихме си труда да проучим детайлите. Обикновените монитори и мониторите за игри всъщност са сходни по много начини. Мониторите за игри не превъзхождат обикновените по всякакъв начин, както първоначално си мислехме.</span></p> <h2>1. Резолюция.</h2> <p><span style="font-weight: 400;">Мониторите за игри не винаги имат по-добра разделителна способност от обикновените. За почти всеки монитор можете да изберете желаната разделителна способност (1920 x 1080, 1440 и т.н.). Често пъти геймърите, графичните дизайнери и обикновените потребители на компютри просто ще продължат напред и ще получат резолюция 1920 x 1080p, независимо дали се счита за монитор за игри или не. Това върви заедно с аспекта на възпроизвеждане на цветовете. Традиционните монитори обикновено побеждават своите съперници, когато става въпрос за това. Това е така, защото обикновените монитори са проектирани да предоставят по-високо качество на статични изображения. Това е добре за редактиране на съдържание и не се нуждаят от висока честота на опресняване, тъй като основната им цел не е бързо изобразяване на видео, както мониторите за игри се опитват да бъдат в крак.</span></p> <h2>2. Задачи, различни от игри или изобразяване на видео.</h2> <p><span style="font-weight: 400;">Няма да забележите дълбока разлика между двете при ежедневна употреба. Сърфиране в интернет, гледане на видеоклипове в Youtube и дори игра на по-малко взискателни игри като стратегии или игри с по-бавно темпо.</span></p> <h2>3. Съотношението на страните и размерът са пропорционални на цената.</h2> <p><span style="font-weight: 400;">Обикновените монитори и мониторите за игри обикновено са с еднакъв размер, освен ако купувача не посочи друго. Често пъти ще откриете, че&nbsp; цената&nbsp; ще бъде различна, въпреки че размерите са еднакви. Това се връща към факта, че мониторите за игри се опитват да отговорят на по-високо търсене на изобразяване в сравнение с обикновен монитор. Вижте примера по-долу. Съставих бърза диаграма, която наистина ви показва какво влияе на цената и как всички тези качества се съпоставят едно с друго и за двата типа монитори.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Пример за сравнение на продукти&nbsp;&nbsp;</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Това е само бърз пример, който ви показва какви ще бъдат дълбоките разлики, когато разглеждате както монитори за игри, така и обикновени монитори. Ще забележите, че за всички други продукти, които срещате, най-големите разлики между двата ще бъдат честотата на опресняване и времето за реакция.</span></p> <table> <tbody> <tr> <td><span style="font-size: 12pt;">Стандартен: AOC 27BH1</span><br /><span style="font-size: 12pt;">7ms време за реакция</span><br /><span style="font-size: 12pt;">По-голям размер (27 инча)</span><br /><span style="font-size: 12pt;">Refresh 75 Hz</span></td> <td><span style="font-size: 12pt;">Геймърски: Spectre E255B</span><br /><span style="font-size: 12pt;">1ms време за реакция<br />По-малък размер (24,5 инча)<br />Refresh&nbsp; 165Hz&nbsp;!</span></td> </tr> </tbody> </table> <p><span style="font-weight: 400;">Ако направите справка в сайтовете за техника, веднага ще забележите, че са с еднаква разделителна способност, но цените им се различават с поне 150 лв. Ще усетите разликата само, ако сте професионален геймър и това леко предимство ще Ви накара да бръкнете по-надълбоко в джоба си.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Струва си да се отбележи, че уменията Ви все пак ще представляват поне 90% от успеха в състезателни игри.</span></p> <h1><span style="font-weight: 400;">Ето още един пример за монитор за игри: </span><a href="https://www.amazon.com/dp/B07MTMCNLX?tag=entertain0ca8-20"><span style="font-weight: 400;">Sceptre 24 Curved 1300</span></a></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Не можете да го видите супер добре на снимката, но този монитор всъщност е извит като по-изисканите 4k монитори, които започнаха да излизат. Този монитор определено е предназначен за игри. Има бързо време за реакция и ще даде на потребителя широк зрителен ъгъл.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Плюсове</span></h2> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Екраните без рамки винаги са високо оценени от геймърите. Получавате най-доброто за парите, защото винаги ще се чувствате така, сякаш използвате всяка част от екрана си. Тези типове екрани също са лесни за интегриране на настройките с двоен монитор с други монитори, ако искате да си осигурите още по-широк ъгъл на гледане.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Anti-Flicker технологията осигурява по-ясна картина, като предотвратява периодичното трептене на фоновото осветление</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Минуси</span></h2> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Извитата функция на този монитор е трудно да се оцени, защото е само дисплей с разделителна способност 1920 x 1080p. Все пак ще подобри качеството на изображението и ще подпомогне оборудването Ви да изглежда много по-изискано.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Плащате повече пари, заради това, че монитора е извит. Могат да се намерят много монитори, които не са извити, но имат подобни характеристики за много по-добра цена.</span></li> </ul> <h1><span style="font-weight: 400;">Мултимедиен (обикновен) монитор: </span><a href="https://www.amazon.com/dp/B07MWMWQ3Z?tag=entertain0ca8-20"><span style="font-weight: 400;">Asus Designo</span></a></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Този всъщност е малко по-скъп от монитора за игри. Избрахме го като добър пример за секцията за &bdquo;обикновени&ldquo; монитори, за да видите колко по-суперски монитор можете да получите за парите си, ако намерите такъв, който не е обозначен с игри.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Плюс</span></h2> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Този монитор се предлага с 3W високоговорители! Това право трябва да е достатъчно, за да увеличи цената с поне $50. Още повече, че това също е 27-инчов екран и е обозначен като &bdquo;широк ъгъл на гледане&ldquo;. Той няма толкова кривина като Sceptre, но все пак е по-добър от стандартните плоски екрани. Предлага се с по-добър панел за възпроизвеждане на цветове (IPS) и дори има функция за грижа за очите, когато не играете</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Минуси</span></h2> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Той е по-скъп от този с надпис &bdquo;gaming&ldquo;, но вие също така получавате повече функции от него, отколкото примера с монитор за игри. Като се има предвид това, струва си да се отбележи, че можете да получите повече за парите си, ако искате мониторът ви да има повече функции от просто над средната честота на кадрите.</span></li> </ul> <p><b>Винаги се се стига до там, дали наистина имате нужда от монитор за игри.. Помислете дали е необходимо да похарчите допълнителна сума, за да получите монитор, който наистина работи с Вашите игри възможно най-плавно и действително ще можете да оцените разликата</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h1><span style="font-weight: 400;">Как да решите кой да вземете (препоръчваме дори и геймърите да прочетат това)&nbsp;</span></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Разбирам, че в този момент може да си помислите, че има 1 милиард различни опции от двата края. Но това не означава, че все пак трябва да смятате, че решението кой тип монитор да закупите е чак такъв проблем.</span></p> <p><b>Независимо дали сте опитен геймър, отделете секунда, за да помислите за това:</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Наистина ли бихте могли да разберете разликата между допълнителната гладкост на монитора за игри или нормалната честота на кадрите и честотата на опресняване биха били напълно достатъчни за Вашата най-добра игра? За всеки отговорът е различен и отново се свежда до това да помислите дали имате нужда от тези допълнителни 10%, за да се поставите над конкуренцията.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Не забравяйте, че повечето монитори за игри ще имат същата разделителна способност като обикновените монитори и е изключително трудно да се направи разликата само като се гледат статични изображения или по-малко взискателни игри, отколкото нещо като counterstrike: глобална офанзива.</span></p> <h1><span style="font-weight: 400;">Достатъчен ли е 60 Hz монитор за игри?</span></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Това ще зависи от това колко взискателна игра играете. Battlefield 4, Counterstrike или всеки друг наистина твърд шутър от първо лице вероятно ще изглежда, че може да бъде по-гладко изживяване.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако можете да си позволите, силно препоръчвам да вземете монитор, който е не по-малко от 75 Hz . При тази честота на опресняване и по-висока, няма да се налага да мислите два пъти как да преминете към по-взискателни игри, ако видите това да се случва в бъдеще.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Колко гладко протичат игрите ви ще зависи и от хардуера на вашия компютър за игри. Ако имате графична карта като GTX 1070 или еквивалентна, и играете на 1080p монитор, вашият компютър ще смаже абсолютно всички игри по отношение на графиката и плавността.</span></p> <h1><span>И все пак...</span></h1> <p><span>Неоспорим факт. че наистина в много случаи. В <a href="https://www.youtube.com/watch?v=TKjI4CYThjg" target="_blank" rel="noopener">това видео</a> се демонстрират сериозни разлики. Направихме малка извадка, за да Ви покажем предимството на геймърски монитор с по-висок рефреш рейт в една шутър игра.</span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/13049/files/image/60hz_vs_144hz_vs_240hz_the_truth_about_high_refresh_monitors_the_tech_chap-1.gif" /></span></p> <p><span>Ясно се вижда, че врагът се вижда една единица време по-рано и опитните геймъри търсят точно това време за да застрелят противника.</span></p> <h1>А връзката с производителите на видеокарти?</h1> <p>AMD и nVidia успяха да разделят гемърските лагери и по още един параграф - мониторите с които се играят игри. И двете компании въведоха допълнителни технологии за подобряване на гледките съответно&nbsp;FreeSync - G-Sync. Както може би се досещате от имената на технологиите - става въпрос за подобряване в синхронизацията между видеокартата и монитора. Препоръчва се, когато избирате геймърски монитор да го съобразите с Вашата видеокарта,</p> <h1><span style="font-weight: 400;">Какви монитори използват професионалните геймъри?</span></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Професионалните геймъри използват голямо разнообразие, но всички техните монитори за игри имат много сходни спецификации. Намерихме статия и извадихме няколко известни игрови отбора от цял ​​свят. Разгледайте по-долу, за да видите кои монитори използва всеки от отборите.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Liquid: Alienware 25 AW25</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">1 ms време за реакция, регулируема височина, регулируема наклона, съотношение 16:9. Най-изгодното нещо за това е невероятно бързата скорост на опресняване. Ако играете много FPS игри и вече сте наистина добри в тях, тогава този монитор би могъл да направи всичко различно в един мач.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Draken: ASUS ROG Swift PG248Q</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">24 инча, време за реакция 1 ms. Този дори идва с филтър за синя светлина, за да намали напрежението на очите. Може да не мислите, че това е забележителна функция, но помислете колко часа професионалните геймъри прекарват пред екрана. Игралните сесии над 3 часа ще натоварят очите, ако не се погрижат за тях. Това по никакъв начин няма да попречи на вашите умения.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">S1mple, Coldzera, NiKo използват серия BENQ XL25!&nbsp;</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Това всъщност малко изненадва. От гледна точка на домашното кино, BENQ не прави най-добрите продукти за проектори, но очевидно те блестят в индустрията на мониторите за игри. Всички тези отбори са от държави различни от САЩ, така че е интересно, че все още използват американска компания вместо местна или друга марка.</span></p> <h1><span style="font-weight: 400;">Заключение</span></h1> <p><span style="font-weight: 400;">Изборът между монитор за игри и обикновен мултимедиен монитор не трябва да е сложен процес. Знам, че има много информация в мрежата и направихме всичко възможно да стесним основната информация за вас, така че да не се налага да прекарвате повече часове, чесайки се по главата кой е най-добрият избор за вас.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако тази статия ви е помогнала или ако имате други въпроси, не се колебайте <a href="https://tehnologichno.bg/contacts">да се свържете с нас</a> ще направим всичко възможно да отговорим на изискванията Ви за монитор.</span></p>

, , , , , , ,
Сравнение на продукти